objavi na
pozareport.si

Sobota, 15. Februar 2020 ob 07:00

Ne samo pri Šabedru, Črnčeca ujeli tudi NPU-jevci: telefonske prisluhe dali naprej. Petrol, Agrokor, Šarec dviga roke?! (II.)
Požareport

Odpri galerijo

Vir: Požareport, 13.2.2020

(Sobota, 15. februarja) Objavljamo odgovor Generalne policijske uprave, povezan s člankom z naslovom "Ne samo pri Šabedru, Črnčeca ujeli tudi NPU-jevci: telefonske prisluhe dali naprej. Petrol, Agrokor, Šarec dviga roke?!", objavljenim 13. februarja:

"Nacionalni preiskovalni urad skrbno ravna s tajnimi podatki, tako da vedno in v vseh preiskavah pridobljene izsledke nadzora telefonskih komunikacij s prisluškovanjem posreduje samo na državno tožilstvo in nikoli ne na Komisijo Državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.
NPU preiskuje najzahtevnejše oblike kriminalitete in ne sodeluje v aktualnih političnih razpravah, zato so navedbe o tihem uporu proti direktorju NPU neresnične in brezpredmetne. Preiskovalci so vajeni najrazličnejših oblik napadov na njih in njihovo delo, ki imajo za posledico edino upor do kogarkoli, ki bi hotel vplivati na njihovo preiskovanje. Osebe, ki lahko usmerjajo preiskave NPU, so edino državni tožilci in ne minister za notranje zadeve.
Strokovna integriteta kriminalističnega dela je za preiskovalce preveč pomembna vrlina, da bi jo zapravili s preiskavami, v katerih bi svoje aktivnosti prilagajali kakršnimkoli vplivom." S spoštovanjem
Drago Menegalija
Predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete, Generalna policijska uprava

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
damir crnčec Aleš Šabeder Petrol agrokor marjan šarec npu

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Ne samo pri Šabedru, Črnčeca ujeli tudi NPU-jevci: telefonske prisluhe dali naprej. Petrol, Agrokor, Šarec dviga roke?! (II.)