objavi na
pozareport.si

Ponedeljek, 30. Marec 2020 ob 06:37

Joc Pečečnik ni dobil avansa, bi pa naj dobil kredit, 10 milijonov - za maske. In kdo od znanih še prodaja maske?
Požareport

Odpri galerijo

Joc Pečečnik

Pred dnevi smo že podrobneje poročali o predlogu znanega poslovneža Joca Pečečnika, da bi od Janševe vlade dobil 30 milijonov evrov avansa, potem bi nabavil maske in drugo zaščitno medicinsko opremo, se predstavil kot velik rešitelj Slovenije, zraven pa še dobro zaslužil (tukaj). No, vlada mu želenega avansa ni dala, je pa vsaj po naših informacijah dobil 10 milijonov evrov kredita - od državne banke SID, zdaj pa kakor vsi čakajo, kaj mu bo s tem denarjem uspelo narediti.

Mimogrede, Joc Pečečnik naj tega kredita SID banke ne bi vzel na svoje matično podjetje Interblock, ki se ukvarja z igralnimi avtomati, ampak na eno od svojih stranskih družbic.

Krizni posel z maskami (ta med globalno epidemijo novega koronovirusa prinaša bajne zaslužke) pa je privabil tudi nekatere druge znane Slovence, ki se s prodajo mask ali druge zaščitne medicinske opreme doslej niso ukvarjali. Tako maske na primer zdaj prodajata ali vsaj poskušata prodajati celo nekdanji direktor Sove Sebastjan Selan in Žiga Bebler, sin upokojenega politika in obramboslovca Antona Beblerja ter nekdanje političarke in diplomatke Darje Lavtižar Bebler.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
joc pečečnik

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Joc Pečečnik ni dobil avansa, bi pa naj dobil kredit, 10 milijonov - za maske. In kdo od znanih še prodaja maske?