objavi na
pozareport.si

Sreda, 8. April 2020 ob 06:48

Na državni RTV prekinili Janšo. Pobalinsko, neodgovorno. A Pertinačev cinizem ima prav: to kaže tudi na medijsko svobodo.
Požareport

Odpri galerijo

Vir: twitter

Ko je, prav tako včeraj, italijanski premier Giuseppe Conte po seji vlade imel tiskovno konferenco, so vse večje italijanske televizije prekinile program in predvajale njegovo izjavo, v živo. Ko pa je včeraj nastopil Janez Janša, so njegov nastop neposredno prenašali na tretjem programu državne RTV Slovenija, na prvem, daleč najbolj gledanem programu TV Slovenija, pa so Janšo med izjavo preprosto prekinili in začeli predvajanje drugih prispevkov znotraj oddaje TV Dnevnik. Kar je brutalno pobalinsko, novinarsko in uredniško neresno, celo bizarno in - glede na okoliščine epidemije covid-19 - tudi povsem neodgovorno.

Podobno se je zgodilo na komercialni televiziji Pop TV.

Tako je pač to v Sloveniji. Ima pa Aljuš Pertinač prav, ko cinično komentira, da prekinitev predsednika vlade kaže tudi na svobodo medijev ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Na državni RTV prekinili Janšo. Pobalinsko, neodgovorno. A Pertinačev cinizem ima prav: to kaže tudi na medijsko svobodo.