objavi na
pozareport.si

Ponedeljek, 13. April 2020 ob 06:55

Prihaja nova knjiga Bojana Požarja, novinarja slovenske tranzicije: Opice, gangsterji, heroji, geniji, prevaranti in papki
Požareport

Odpri galerijo

Po dveh knjižnih uspešnicah, Nevarna razmerja Slečene Slovenije (2002) in Gola resnica (neavtorizirana biografija Melanie Trump, ki jo je Bojan Požar napisal skupaj z Igorjem Omerzo leta 2016 in je bila nekaj časa tudi med 50 najbolj prodajanimi biografijami na Amazonu), prihaja nova knjiga Bojana Požarja Opice, gangsterji, heroji, geniji, prevaranti in papki s podnaslovom Poklic: novinar slovenske tranzicije.

Naslov si je avtor - seveda s posebnim dovoljenjem - sposodil od zdaj žal že pokojnega legendarnega hrvaškega novinarja Denisa Kuljiša, gre pa za delno avtobiografsko in dramatizirano pripoved iz slovenske politične, medijske, poslovne in družbene scene ter za prikaz dogodkov in oseb, ki temelji na pogovorih iz globokega zakulisja, ko avtor lahko objavi vse, vendar brez navedbe vira, in tudi na virih, ki so javno dostopni. Nekateri zgodovinski dogodki so prikazani v celoti ali pa so domnevni oziroma strnjeni.

A večina pripovedi je prav v tem, da nobena podrobnost ni nedolžna (Eric Vuillard). Knjiga bo izšla v elektronski in tiskani obliki.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan požar

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Prihaja nova knjiga Bojana Požarja, novinarja slovenske tranzicije: Opice, gangsterji, heroji, geniji, prevaranti in papki