objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje izjave
author profile
7 DNI V TEDNU

Sob, 9. maj 2020 ob 07:34

Odpri galerijo

Katarina Čas (foto: Urša Premik)

Ste med tistimi, ki se jim zdi sodobna tehnologija preveč zapletena? Kaj pa, če bi vam njene prednosti na razumljiv in enostaven način predstavila Katarina Čas? Ena bolj uspešnih slovenskih igralk je nov obraz oglaševalske kampanje Telekoma Slovenije, ki so jo zasnovali v sodelovanju s podjetjem Pristop, v katerih skozi oglase Katarina na sproščen in neposreden način prikaže vse prednosti, ki jih ponuja NEO. Večkrat mednarodno nagrajena platforma za pametno življenje je rešitev, ki je v slovenske domove prinesla popolnoma nov način spremljanja TV in ostalih vsebin, saj jih poiščete kar z glasom. Prav tako NEO omogoča povsem enostavno upravljanje naprav pametnega doma, kot so pametne vtičnice, pametne žarnice, različni senzorji itd. NEO torej prinaša neskončno priložnosti za zabavo. Zabavno pa je bilo tudi v zakulisju snemanja, kjer je Katarina v enem izmed kadrov pokazala svoje spretnosti s košarkarsko žogo. Kako se je razpletlo, si boste lahko ogledali v enem izmed prihodnjih TV oglasov, namignemo lahko le, da žoga ni pristala na povsem načrtovanem mestu. (Reklamno sporočilo)

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

anki polajnko :

26.05.2020 14:15

Pravosodje j eden podsistemov, ki ni doživel tranzicije, zato je potrebno temeljite reforme. Reforma se mora deliti v dva dela in sicer, tehnični del, saj je potrebno pravosodje temeljiti posodobiti in ga je potrebno prilagoditi sodobnim razmeram. Druga reforma je občutljivejša in idelološka. Pravosodje namreč korenini iz enopartijskega sistema, kjer je sodnik predstavljal družbenopolitičnega delavce in je bil zavezan braniti in ohranjati družbenopolitični sitem, ki je takrat obvladoval državo. Sodstvo je bilo v celoti preverjeno in v njem so lahko sodelovali le zanesljivi družbenopolitični delavci. Članstvo v partiji je bilo obvezno. Samostojna Slovenija je uvedla demokracijo s trojno vladavino: zakonodajno, izvršno in sodno. Za sodno vejo oblasti je pogoj, da je nestrakarska, ideološko neutralna. Sodstvo praktično ni menjalo moštva, zato je še vedno v težavah, saj je težko verjeti, da se lahko družbenopolitični delavci, angažirani za obrambo enopartijskega sistema, nenadoma prelevijo v demokrate in opustijo ideologijo. Če kje, potem za pravosodje velja: volk menja dlako, narvi ne! Prav zaradi tega, ker se nikakor ne more odpreti razprava o tem, ali rek velja, ali ne, do reforme sodstva v Sloveniji ni prišlo. Prav zaradi tega, ker stari narodni rek sodstvo ne upošteva, ni prišlo niti do prvega dela reforme, torej do tehničnega dela. Problem sodstva je v tem, da zaradi tega, ker ni izvedlo tranzicije in potrebnih reform obstaja dvom. Dvom v nepristranskost. Nepristranskos je ena temeljnih zahtev v sodstvu. Tudi najmnajši dvom mora biti odpravljen. Kako naj sodnik dokaže, da ni pristranski, če je bil član partije, če je bil družbenopolitičn delavec, če je prisegel, da bo z vsemi močni podpiral enoartijski sistem, da bo služil komunistični partiji? Verjamem, da so mnogi sodniki zprisegli s figo v žepu. Toda ob upoštevanju absolutne nepristranskosti, pa ni nihče preverjal, ali so vsi sodniki v celoti opustili zvestobo partiji, ki jih je ustoličila kot sodnika? Predpogoj za reformo sodstva je torej razrešitev ideološke teme. Brez tega reforme ne more biti. Bo lahko le formalna, sodstvo pa ne bo moglo dokazati nepristranskosti, kar pomeni, da bo možno vedno dvomiti v nepristranskot, kar pa bo postavljalo v dvom vse sodbe. Ali si to želimo?
Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu