objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje izjave
author profile
7 DNI V TEDNU

Pon, 11. maj 2020 ob 06:40

Odpri galerijo

Jernej Štromajer, Dejan Prešiček, Tanja Fajon, Marko Koprivc, Martina Vuk, Klemen Žibert in Anja Kopač. (vir: Twitter)

"Tale slika je zagotovo zgodovinska. Vidni predstavniki Socialnih demokratov (dva bivša ministra, ena evropska poslanka, en bivši državni sekretar, en poslanec in glavni tajnik stranke v Ljubljani; op. u.) kršijo predpise in s svojimi dejanji sporočajo, da je #COVID19 v bistvu #FakeNews in #TeorijaZarote. Sposobna ta Janševa vlada, da je uspela sprožiti svetovno zaroto, za prevzem oblasti v mali Sloveniji".

Tako je ob zgornji fotografiji, nastali med sobotnim pohodom po zgodovinskih poteh okupirane Ljubljane oziroma PST, Poti spominov in tovarištva, na twitterju cinično zapisal državljan po psevdonimom "Liberalec", Luka Juri, nekdanji poslanec in bivši vidni član SD, pa je bil manj ciničen in bolj direkten:

"Pa kaj se greste? Poslanec, EU poslanka, nekdanja ministrica in državna sekretarja. F...ing neodgovorno in nespoštljivo do tistih, ki ukrepe spoštujejo. Pa še javno objavljanje, ma kaj vam je ..."

In če je celjski odvetnik Boštjan Verstovšek kazensko ovadil predsednika države Boruta Pahorja ter ministra za notranje zadeve in obrambo Aleša Hojsa in Mateja Tonina, ker naj bi se preblizu drug drugemu uradno sprehajali ob Kolpi in zato kršili zdravstvene predpise med epidemijo (vir), potem je kazenski pregon zgoraj naštetih tako rekoč - neizogiben.

In to po uradni dolžnosti! Saj ti SD-jevci so bili še dvakrat bližje drug drugemu kot takrat Pahor, Hojs in Tonin ...

nalagam...
Sorodne vsebine
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

anki polajnko :

26.05.2020 14:15

Pravosodje j eden podsistemov, ki ni doživel tranzicije, zato je potrebno temeljite reforme. Reforma se mora deliti v dva dela in sicer, tehnični del, saj je potrebno pravosodje temeljiti posodobiti in ga je potrebno prilagoditi sodobnim razmeram. Druga reforma je občutljivejša in idelološka. Pravosodje namreč korenini iz enopartijskega sistema, kjer je sodnik predstavljal družbenopolitičnega delavce in je bil zavezan braniti in ohranjati družbenopolitični sitem, ki je takrat obvladoval državo. Sodstvo je bilo v celoti preverjeno in v njem so lahko sodelovali le zanesljivi družbenopolitični delavci. Članstvo v partiji je bilo obvezno. Samostojna Slovenija je uvedla demokracijo s trojno vladavino: zakonodajno, izvršno in sodno. Za sodno vejo oblasti je pogoj, da je nestrakarska, ideološko neutralna. Sodstvo praktično ni menjalo moštva, zato je še vedno v težavah, saj je težko verjeti, da se lahko družbenopolitični delavci, angažirani za obrambo enopartijskega sistema, nenadoma prelevijo v demokrate in opustijo ideologijo. Če kje, potem za pravosodje velja: volk menja dlako, narvi ne! Prav zaradi tega, ker se nikakor ne more odpreti razprava o tem, ali rek velja, ali ne, do reforme sodstva v Sloveniji ni prišlo. Prav zaradi tega, ker stari narodni rek sodstvo ne upošteva, ni prišlo niti do prvega dela reforme, torej do tehničnega dela. Problem sodstva je v tem, da zaradi tega, ker ni izvedlo tranzicije in potrebnih reform obstaja dvom. Dvom v nepristranskost. Nepristranskos je ena temeljnih zahtev v sodstvu. Tudi najmnajši dvom mora biti odpravljen. Kako naj sodnik dokaže, da ni pristranski, če je bil član partije, če je bil družbenopolitičn delavec, če je prisegel, da bo z vsemi močni podpiral enoartijski sistem, da bo služil komunistični partiji? Verjamem, da so mnogi sodniki zprisegli s figo v žepu. Toda ob upoštevanju absolutne nepristranskosti, pa ni nihče preverjal, ali so vsi sodniki v celoti opustili zvestobo partiji, ki jih je ustoličila kot sodnika? Predpogoj za reformo sodstva je torej razrešitev ideološke teme. Brez tega reforme ne more biti. Bo lahko le formalna, sodstvo pa ne bo moglo dokazati nepristranskosti, kar pomeni, da bo možno vedno dvomiti v nepristranskot, kar pa bo postavljalo v dvom vse sodbe. Ali si to želimo?
Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu