objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje izjave
author profile
7 DNI V TEDNU

Tor, 12. maj 2020 ob 06:41

Odpri galerijo

Vir: TopNews.si

Ob najnovejših in ponavljajočih se zapisih na spletnem portalu TopNews, da naj bi državna družba Slovenski državni gozdovi, d. o. o., financirala spletni portal Požareport (oziroma oddajo Faktor na TV3), javno in uradno sporočamo, da omenjena družba nima prav nobenih poslovnih ali kakšnih drugačnih odnosov s portalom Požareport in oddajo Faktor, Bojan Požar, ustanovitelj portala in producent oddaje Faktor, pa dosedanjega direktorja družbe SDG Zlatka Ficka sploh ne pozna in ga tudi še nikoli ni srečal. Pri teh zapisih gre torej za klasične lažne novice, znane pod izrazom fake news.

Mimogrede: Vse to bi verjetno lahko korektno potrdila tudi nekdanja novinarka Suzana Rankov (Dnevnik, Siol), ki je pred časom, pravijo, da za nagrado, postala tiskovna predstavnica družbe Slovenski državni gozdovi.

Gre sicer za nepodpisane zapise, ki se na - resda malo branem - portalu TopNews pojavljajo ob bolj napetih dogajanjih v stranki DeSUS, kar se tudi dogaja prav zdaj (vir), resnični oziroma dejanski skriti avtor teh nepodpisanih lažnivih novic pa je po naših zanesljivih informacijah nihče drug kot Damir Črnčec, nekdanji Šarčev državni sekretar za nacionalno varnost, danes pa svetovalec LMŠ. Objavlja jih seveda Vladimir Vodušek, formalno odgovorni urednik portala, ki je sicer v posredni lasti razvpitega celjskega odvetnika Dušana Korošca, enkrat že pravnomočno obsojenega zaradi davčne utaje.

Viri tudi pravijo, da "nesrečni Vodušek" tovrstne lažnive novice objavlja zato, ker mu Črnčec kakor obljublja, da ga bo rešil zaporne kazni, ki Vladimirju Vodušku grozi v znanem sodnem procesu zaradi izsiljevanja (vir), sodijo pa mu v Slovenj Gradcu ...

Kako naj bi Damir Črnčec to izpeljal - namreč, za Vladimirja Voduška ugoden pravnomočni sodni razplet - in kako je mogoče, da mu "nesrečni Vodušek" vse to verjame, pa je spet drugo vprašanje?!

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

anki polajnko :

26.05.2020 14:15

Pravosodje j eden podsistemov, ki ni doživel tranzicije, zato je potrebno temeljite reforme. Reforma se mora deliti v dva dela in sicer, tehnični del, saj je potrebno pravosodje temeljiti posodobiti in ga je potrebno prilagoditi sodobnim razmeram. Druga reforma je občutljivejša in idelološka. Pravosodje namreč korenini iz enopartijskega sistema, kjer je sodnik predstavljal družbenopolitičnega delavce in je bil zavezan braniti in ohranjati družbenopolitični sitem, ki je takrat obvladoval državo. Sodstvo je bilo v celoti preverjeno in v njem so lahko sodelovali le zanesljivi družbenopolitični delavci. Članstvo v partiji je bilo obvezno. Samostojna Slovenija je uvedla demokracijo s trojno vladavino: zakonodajno, izvršno in sodno. Za sodno vejo oblasti je pogoj, da je nestrakarska, ideološko neutralna. Sodstvo praktično ni menjalo moštva, zato je še vedno v težavah, saj je težko verjeti, da se lahko družbenopolitični delavci, angažirani za obrambo enopartijskega sistema, nenadoma prelevijo v demokrate in opustijo ideologijo. Če kje, potem za pravosodje velja: volk menja dlako, narvi ne! Prav zaradi tega, ker se nikakor ne more odpreti razprava o tem, ali rek velja, ali ne, do reforme sodstva v Sloveniji ni prišlo. Prav zaradi tega, ker stari narodni rek sodstvo ne upošteva, ni prišlo niti do prvega dela reforme, torej do tehničnega dela. Problem sodstva je v tem, da zaradi tega, ker ni izvedlo tranzicije in potrebnih reform obstaja dvom. Dvom v nepristranskost. Nepristranskos je ena temeljnih zahtev v sodstvu. Tudi najmnajši dvom mora biti odpravljen. Kako naj sodnik dokaže, da ni pristranski, če je bil član partije, če je bil družbenopolitičn delavec, če je prisegel, da bo z vsemi močni podpiral enoartijski sistem, da bo služil komunistični partiji? Verjamem, da so mnogi sodniki zprisegli s figo v žepu. Toda ob upoštevanju absolutne nepristranskosti, pa ni nihče preverjal, ali so vsi sodniki v celoti opustili zvestobo partiji, ki jih je ustoličila kot sodnika? Predpogoj za reformo sodstva je torej razrešitev ideološke teme. Brez tega reforme ne more biti. Bo lahko le formalna, sodstvo pa ne bo moglo dokazati nepristranskosti, kar pomeni, da bo možno vedno dvomiti v nepristranskot, kar pa bo postavljalo v dvom vse sodbe. Ali si to želimo?
Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu