objavi na
pozareport.si

Torek, 12. Maj 2020 ob 06:41

Medijska vojna okoli Desusa: Ker Črnčec obljublja Vodušku, da ga bo rešil zapora, mu slednji objavlja lažne novice
Požareport

Odpri galerijo

Vir: TopNews.si

Ob najnovejših in ponavljajočih se zapisih na spletnem portalu TopNews, da naj bi državna družba Slovenski državni gozdovi, d. o. o., financirala spletni portal Požareport (oziroma oddajo Faktor na TV3), javno in uradno sporočamo, da omenjena družba nima prav nobenih poslovnih ali kakšnih drugačnih odnosov s portalom Požareport in oddajo Faktor, Bojan Požar, ustanovitelj portala in producent oddaje Faktor, pa dosedanjega direktorja družbe SDG Zlatka Ficka sploh ne pozna in ga tudi še nikoli ni srečal. Pri teh zapisih gre torej za klasične lažne novice, znane pod izrazom fake news.

Mimogrede: Vse to bi verjetno lahko korektno potrdila tudi nekdanja novinarka Suzana Rankov (Dnevnik, Siol), ki je pred časom, pravijo, da za nagrado, postala tiskovna predstavnica družbe Slovenski državni gozdovi.

Gre sicer za nepodpisane zapise, ki se na - resda malo branem - portalu TopNews pojavljajo ob bolj napetih dogajanjih v stranki DeSUS, kar se tudi dogaja prav zdaj (vir), resnični oziroma dejanski skriti avtor teh nepodpisanih lažnivih novic pa je po naših zanesljivih informacijah nihče drug kot Damir Črnčec, nekdanji Šarčev državni sekretar za nacionalno varnost, danes pa svetovalec LMŠ. Objavlja jih seveda Vladimir Vodušek, formalno odgovorni urednik portala, ki je sicer v posredni lasti razvpitega celjskega odvetnika Dušana Korošca, enkrat že pravnomočno obsojenega zaradi davčne utaje.

Viri tudi pravijo, da "nesrečni Vodušek" tovrstne lažnive novice objavlja zato, ker mu Črnčec kakor obljublja, da ga bo rešil zaporne kazni, ki Vladimirju Vodušku grozi v znanem sodnem procesu zaradi izsiljevanja (vir), sodijo pa mu v Slovenj Gradcu ...

Kako naj bi Damir Črnčec to izpeljal - namreč, za Vladimirja Voduška ugoden pravnomočni sodni razplet - in kako je mogoče, da mu "nesrečni Vodušek" vse to verjame, pa je spet drugo vprašanje?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vladimir Vodušek

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Medijska vojna okoli Desusa: Ker Črnčec obljublja Vodušku, da ga bo rešil zapora, mu slednji objavlja lažne novice