objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje izjave
author profile
7 DNI V TEDNU

Sre, 13. maj 2020 ob 11:20

Odpri galerijo

To je javni razpis ...

... na podlagi katerega naj bi, menda še danes, zaposlili Alojza Stano. ... na podlagi katerega naj bi menda še danes zaposlili Alojza Stano.

Po neuradnih, vendar zanesljivih informacijah se na Elektru Maribor dogaja drama okoli (načrtovane) zaposlitve Alojza Stane, nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za finance - med vlado Marjana Šarca.

Delovno mesto: Direktor za razvoj poslovanja v družbi Energija Plus.

Stana je sicer nekdanji kader SDS, ki je bil prej na Geoplinu, kjer se ga je potem znebil sedanji predsednik uprave Geoplina Boštjan Napast. Zdaj naj bi ga, in to menda ravno danes, zaposlili v podjetju Energija Plus, hčerinski družbi državnega podjetja Elektro Maribor, ki ga sicer trdno obvladuje SD. Spomnimo, predsednik uprave Elektra Maribor je vidni član SD Boris Sovič, nekdanji župan Maribora in bivši veleposlanik v Izraelu, direktor Energije plus pa je Bojan Horvat, prav tako vidni član mariborske SD. Horvat naj bi tudi razlagal, da Stano potrebujejo zaradi njegovih zvez v Slovenskem državnem holdingu, in kar je najbolj zanimivo, Stano v družbi Energija Plus zaposlujejo zdaj, ko Elektro Maribor z dovoljenjem SDH prodaja večinski, 51-odstotni delež Energije Plus, proti zaposlitvi Alojza Stane pa naj bi bil tudi nadzorni svet Elektra Maribor ...

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

anki polajnko :

26.05.2020 14:15

Pravosodje j eden podsistemov, ki ni doživel tranzicije, zato je potrebno temeljite reforme. Reforma se mora deliti v dva dela in sicer, tehnični del, saj je potrebno pravosodje temeljiti posodobiti in ga je potrebno prilagoditi sodobnim razmeram. Druga reforma je občutljivejša in idelološka. Pravosodje namreč korenini iz enopartijskega sistema, kjer je sodnik predstavljal družbenopolitičnega delavce in je bil zavezan braniti in ohranjati družbenopolitični sitem, ki je takrat obvladoval državo. Sodstvo je bilo v celoti preverjeno in v njem so lahko sodelovali le zanesljivi družbenopolitični delavci. Članstvo v partiji je bilo obvezno. Samostojna Slovenija je uvedla demokracijo s trojno vladavino: zakonodajno, izvršno in sodno. Za sodno vejo oblasti je pogoj, da je nestrakarska, ideološko neutralna. Sodstvo praktično ni menjalo moštva, zato je še vedno v težavah, saj je težko verjeti, da se lahko družbenopolitični delavci, angažirani za obrambo enopartijskega sistema, nenadoma prelevijo v demokrate in opustijo ideologijo. Če kje, potem za pravosodje velja: volk menja dlako, narvi ne! Prav zaradi tega, ker se nikakor ne more odpreti razprava o tem, ali rek velja, ali ne, do reforme sodstva v Sloveniji ni prišlo. Prav zaradi tega, ker stari narodni rek sodstvo ne upošteva, ni prišlo niti do prvega dela reforme, torej do tehničnega dela. Problem sodstva je v tem, da zaradi tega, ker ni izvedlo tranzicije in potrebnih reform obstaja dvom. Dvom v nepristranskost. Nepristranskos je ena temeljnih zahtev v sodstvu. Tudi najmnajši dvom mora biti odpravljen. Kako naj sodnik dokaže, da ni pristranski, če je bil član partije, če je bil družbenopolitičn delavec, če je prisegel, da bo z vsemi močni podpiral enoartijski sistem, da bo služil komunistični partiji? Verjamem, da so mnogi sodniki zprisegli s figo v žepu. Toda ob upoštevanju absolutne nepristranskosti, pa ni nihče preverjal, ali so vsi sodniki v celoti opustili zvestobo partiji, ki jih je ustoličila kot sodnika? Predpogoj za reformo sodstva je torej razrešitev ideološke teme. Brez tega reforme ne more biti. Bo lahko le formalna, sodstvo pa ne bo moglo dokazati nepristranskosti, kar pomeni, da bo možno vedno dvomiti v nepristranskot, kar pa bo postavljalo v dvom vse sodbe. Ali si to želimo?
Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu