objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje izjave
author profile
7 DNI V TEDNU

Pet, 15. maj 2020 ob 06:55

Odpri galerijo

Maja Šimnic Šolinc med sinočnjo oddajo Tarča

Na TV Slovenija, ki je, to je zdaj očitno, v totalni medijski vojni z vlado Janeza Janše, se pri elitnih oddajah dogajajo komaj verjetne "profesionalne uredniško-novinarske napake". Tako so na drugi Tarči o maskah javnosti zamolčali, da je Tarčina priča, zdravnik Rihard Knafelj, povezana z LMŠ, tako na Odmevih nonšalantno zamolčijo, da povabljeni komentator Miha Kovač, ki komentira protivladne demonstracije kolesarjev, čeprav je med organizatorji teh protestov tudi njegova hčerka Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, in tako so včeraj na Tarči spet gladko zamolčali, da je njihova glavna gostja, priča Maja Šimnic Šolin, direktorica Tosame, torej podjetja, ki ni dobilo vladnega posla z maskami, ker bi jih lahko dobavili šele avgusta, zdaj pa je v Tarči ocenjevala domnevno sporne nabave drugih dobaviteljev?!

Tovrstne in zaporedne enake napake TV Slovenija dokazujejo, da si na TVS očitno vnaprej ustvarijo svoj scenarij, svoje domneve, potem pa iščejo takšne priče, ki bi njihov vnaprej določeni scenarij oziroma njihove domneve tudi potrdile, četudi gre za objektivno pristranske, posledično torej kompromitirane priče. To pa je seveda nekaj svetlobnih let daleč od resnicoljubnega novinarstva, zlasti na državni televiziji.

Toda tokrat so šli na Tarči - kot kaže namerno - še dlje:

Maja Šimnic Šolinc je tudi žena Hinka Šolinca, ki ga je Šarčeva vlada septembra lani postavila za člana nadzornega sveta državne družbe Sodo.

Tosama pa je v lasti spornega poslovneža Boštjana Nagodeta, pravkar obsojenega na tri leta zapora  - zaradi gospodarskega kriminala (vir).

A to še ni vse. Boljši poznavalci scene namreč tudi zelo dobro vedo, kdo je zakulisni politični boter Boštjana Nagodeta in kdo je Nagodeta tudi politično pokrival - to je Uroš Jauševec, nekdanji generalni sekretar stranke SD, danes član predsedstva SD, ki se te dni odlikuje po agresivnih politično-uličnih tvitih in pozivih na kolesarske demonstracije.

Uroš Jauševec, ko je bil še generalni sekretar Socialnih demokratov Uroš Jauševec, ko je bil še generalni sekretar Socialnih demokratov.

No, nad temi demonstracijami pa je, sodeč po facebooku, (p)osebno navdušena tudi gostja-priča iz včerajšnje Tarče Maja Šimnic Šolinc ...

... in krog je tako sklenjen, le da ga na Tarči ne odkrijejo (razkrijejo).

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

anki polajnko :

26.05.2020 14:15

Pravosodje j eden podsistemov, ki ni doživel tranzicije, zato je potrebno temeljite reforme. Reforma se mora deliti v dva dela in sicer, tehnični del, saj je potrebno pravosodje temeljiti posodobiti in ga je potrebno prilagoditi sodobnim razmeram. Druga reforma je občutljivejša in idelološka. Pravosodje namreč korenini iz enopartijskega sistema, kjer je sodnik predstavljal družbenopolitičnega delavce in je bil zavezan braniti in ohranjati družbenopolitični sitem, ki je takrat obvladoval državo. Sodstvo je bilo v celoti preverjeno in v njem so lahko sodelovali le zanesljivi družbenopolitični delavci. Članstvo v partiji je bilo obvezno. Samostojna Slovenija je uvedla demokracijo s trojno vladavino: zakonodajno, izvršno in sodno. Za sodno vejo oblasti je pogoj, da je nestrakarska, ideološko neutralna. Sodstvo praktično ni menjalo moštva, zato je še vedno v težavah, saj je težko verjeti, da se lahko družbenopolitični delavci, angažirani za obrambo enopartijskega sistema, nenadoma prelevijo v demokrate in opustijo ideologijo. Če kje, potem za pravosodje velja: volk menja dlako, narvi ne! Prav zaradi tega, ker se nikakor ne more odpreti razprava o tem, ali rek velja, ali ne, do reforme sodstva v Sloveniji ni prišlo. Prav zaradi tega, ker stari narodni rek sodstvo ne upošteva, ni prišlo niti do prvega dela reforme, torej do tehničnega dela. Problem sodstva je v tem, da zaradi tega, ker ni izvedlo tranzicije in potrebnih reform obstaja dvom. Dvom v nepristranskost. Nepristranskos je ena temeljnih zahtev v sodstvu. Tudi najmnajši dvom mora biti odpravljen. Kako naj sodnik dokaže, da ni pristranski, če je bil član partije, če je bil družbenopolitičn delavec, če je prisegel, da bo z vsemi močni podpiral enoartijski sistem, da bo služil komunistični partiji? Verjamem, da so mnogi sodniki zprisegli s figo v žepu. Toda ob upoštevanju absolutne nepristranskosti, pa ni nihče preverjal, ali so vsi sodniki v celoti opustili zvestobo partiji, ki jih je ustoličila kot sodnika? Predpogoj za reformo sodstva je torej razrešitev ideološke teme. Brez tega reforme ne more biti. Bo lahko le formalna, sodstvo pa ne bo moglo dokazati nepristranskosti, kar pomeni, da bo možno vedno dvomiti v nepristranskot, kar pa bo postavljalo v dvom vse sodbe. Ali si to želimo?
Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu