objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje izjave
author profile
7 DNI V TEDNU

Sob, 16. maj 2020 ob 06:46

Odpri galerijo

Jani Möderndorfer septembra 2015, ko je prestopal v Cerarjevo stranko SMC.

Jani Möderndorfer je včeraj dokončno zapustil SMC in prestopil v poslansko skupino LMŠ ter posledično zamenjal že peto ali sedmo politično stranko, odvisno, kako pač štejemo. Tako je postal svojevrstni slovenski politični rekorder, morda pa se lahko s prestopanjem političnih strank vpiše celo v Guinnessovo knjigo rekordov. Je pa seveda bizarna težava v tem, da so čisto vse stranke, kjer je bil tako ali drugače zraven Jani Möderndorfer, prej ali slej propadle.

Da bo Jani M. prestopil v LMŠ, smo na tem portalu napovedali že februarja (vir). Svojo politično kariero je začel med vladavino stranke LDS, ko ga je Gregor Golobič postavil za tajnika ljubljanskega odbora LDS (vir), prej pa je JM, po poklicu medicinski tehnik, prodajal posteljnino. Toda njegov pravi vzpon se je začel takrat, ko je med politike na velika vrata vstopil Zoran Janković. Kot župan Ljubljane ga je namreč Janković vzel za podžupana in že takrat se je JM začel odlično počutiti tudi med sedenjem na dveh stolih, kar sicer velja tudi za njegovo zasebno življenje: bil je z glavo pri Jankoviću, kjer je dobil službo in mercedesa, z dušo pa pri Golobiču. No, Jankovića je kasneje izdal (kot številne druge in Zoran Janković z Janijem M. še danes noče spregovoriti niti ene same besede), ko se je med njim in Alenko Bratušek odločil za slednjo, je pa vedno ostal član tistega kroga ljudi, ki so tako ali drugače vedno zvesti Gregorju Golobiču.

In tako ima danes Golobič znotraj poslanske skupine Šarčeve LMŠ vsaj dva vplivna poslanca, ki dejansko pripadata njemu, kot nekdanjemu vplivnemu LDS-sovcu: Braneta Golubovića, šefa poslanske skupine LMŠ, prav tako zvestega vojaka tranzicijske levice, ki je, ne pozabimo, tudi že zamenjal štiri politične stranke (!), in novega prišleka Janija Möderndorferja.

Jani Möderndorfer na zadnjih volitvah, leta 2018, v Ljubljani ni bil izvoljen za poslanca (čeprav se je medtem razvil v zelo dobrega retorika in glasnega populista), ampak je samo nadomestni poslanec, ker se Miro Cerar pač ne gre več politike. Bomo videli, kako bo šlo naslednjič ...

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

anki polajnko :

26.05.2020 14:15

Pravosodje j eden podsistemov, ki ni doživel tranzicije, zato je potrebno temeljite reforme. Reforma se mora deliti v dva dela in sicer, tehnični del, saj je potrebno pravosodje temeljiti posodobiti in ga je potrebno prilagoditi sodobnim razmeram. Druga reforma je občutljivejša in idelološka. Pravosodje namreč korenini iz enopartijskega sistema, kjer je sodnik predstavljal družbenopolitičnega delavce in je bil zavezan braniti in ohranjati družbenopolitični sitem, ki je takrat obvladoval državo. Sodstvo je bilo v celoti preverjeno in v njem so lahko sodelovali le zanesljivi družbenopolitični delavci. Članstvo v partiji je bilo obvezno. Samostojna Slovenija je uvedla demokracijo s trojno vladavino: zakonodajno, izvršno in sodno. Za sodno vejo oblasti je pogoj, da je nestrakarska, ideološko neutralna. Sodstvo praktično ni menjalo moštva, zato je še vedno v težavah, saj je težko verjeti, da se lahko družbenopolitični delavci, angažirani za obrambo enopartijskega sistema, nenadoma prelevijo v demokrate in opustijo ideologijo. Če kje, potem za pravosodje velja: volk menja dlako, narvi ne! Prav zaradi tega, ker se nikakor ne more odpreti razprava o tem, ali rek velja, ali ne, do reforme sodstva v Sloveniji ni prišlo. Prav zaradi tega, ker stari narodni rek sodstvo ne upošteva, ni prišlo niti do prvega dela reforme, torej do tehničnega dela. Problem sodstva je v tem, da zaradi tega, ker ni izvedlo tranzicije in potrebnih reform obstaja dvom. Dvom v nepristranskost. Nepristranskos je ena temeljnih zahtev v sodstvu. Tudi najmnajši dvom mora biti odpravljen. Kako naj sodnik dokaže, da ni pristranski, če je bil član partije, če je bil družbenopolitičn delavec, če je prisegel, da bo z vsemi močni podpiral enoartijski sistem, da bo služil komunistični partiji? Verjamem, da so mnogi sodniki zprisegli s figo v žepu. Toda ob upoštevanju absolutne nepristranskosti, pa ni nihče preverjal, ali so vsi sodniki v celoti opustili zvestobo partiji, ki jih je ustoličila kot sodnika? Predpogoj za reformo sodstva je torej razrešitev ideološke teme. Brez tega reforme ne more biti. Bo lahko le formalna, sodstvo pa ne bo moglo dokazati nepristranskosti, kar pomeni, da bo možno vedno dvomiti v nepristranskot, kar pa bo postavljalo v dvom vse sodbe. Ali si to želimo?
Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu