objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Tor, 16. jun 2020 ob 06:40

Odpri galerijo

Aleš Šabeder

Če je Aleš Šabeder, nekdanji minister za zdravje v Šarčevi vladi, pred nekaj dnevi postal član nadzornega sveta Telekoma Slovenije (vir), je od včeraj dalje celo predsednik nadzornega sveta te državne družbe. Na tej funkciji je zamenjal Barbaro Kürner Čad (ki sicer ostaja članica NS), in to po napetem koncu tedna, ko naj bi - zaradi Telekoma - mrzlično brneli telefoni in pregorevale telefonske linije. Naši viri sicer tudi napovedujejo, da naj bi po tem razpletu na vrhu nadzornega sveta prišlo še do večjih sprememb znotraj uprave (vir), pri čemer menda ni sploh ni izključeno, da bi Šabeder na koncu lahko postal celo novi predsednik Telekomove uprave, po scenariju znanega razpleta na Petrolu, kjer je Nada Drobne Popovič, takrat predsednica nadzornega sveta Petrola, po bliskoviti zamenjavi Tomaža Berločnika sama prevzela vodenje Petrolove uprave.

Sicer pa naj bi vzpon Aleša Šabedra na vrh Telekoma Slovenije jezno vrgel iz tira Marjana Šarca in Damirja Črnčeca, zaradi znanih odnosov znotraj padle Šarčeve vlade. Spomnimo:

Nove podrobnosti dogajanja na Gregorčičevi, "zmešani od oblasti". Ko Šarec reče ministru Šabedru: Jaz in Črncec sva eno. (vir: Požareport - 1. 2. 2019)

nalagam...
Sorodne vsebine
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Jože Duhovnik :

27.06.2020 06:54

g. Ivo Ovi, prispodoba o sekanju kolen in rezanju glav je kar v vašem delovnem okolju povsem udomačena tehnologija. Nekemu Vašemu kolegu, ki si dovoli da misli s svojo glavo v dobro njegove delovne skupine poiščejo napako, ki je minorna (še huje vsi jo sistematično gojijo kot posebno vrlino), očitajo mu da ne dela prav. Npr. da na univerzi ne dela po študijskem programu, čeprav je prav univerza tista ustanova, kjer je študijski program v sedmih letih (kolikor se običajno menja) potrebno prej dopolnjevati. Potem pokličejo "eksekutorje" ljudi, ki so komaj zadostili redne in resne pogoje za izvolitev v naziv, imajo pa možnost plačila kosil. Ti ustanovijo komisijo. Komisija je sestavljena iz ljudi, ki stroko ne poznajo. Ta komisija oceni delo tega nesrečnika, mimo vseh akademskih pravil. Glavni šef dekan nato slovesno razglasi njegovo nesposobnost. IN eksekucija je končana! Taka eksekucija ni napisana nikoli zabeležena v črni kroniki. Da g. Ivo Ovi, ni napisana nikjer v črni kroniki, zato pa ni rečeno, da se tak besednjak ne sme uporabljati. In morda veste rezultat???? Znanstvenik je odšel na univerzo, ki je vsaj petkrat višje uvrščena ker ga rabijo, priskledniki hodijo na kosila v ljubljanske restavracije, novica ni objavljena v črni kroniki...... Pri tem pa še ni rečeno, da je sekanje kolen in rezanje glav v prispodobi neresnično in neprimerno za akademike. so samo zlomljene osebnosti akademikov, ki glasujejo o stvareh, ki jim osebnostno niso dorasli - sekanje kolen- in odhod znanstvenikov v tujino - rezanje glav.
Facebook
Twitter
Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu