objavi na
pozareport.si

Torek, 16. Junij 2020 ob 06:40

Čez vikend mrzlično brneli telefoni, Šabeder prevzema Telekom. Vzpon, ki Šarca in Črnčeca jezno meče iz tira.
Požareport

Odpri galerijo

Aleš Šabeder

Če je Aleš Šabeder, nekdanji minister za zdravje v Šarčevi vladi, pred nekaj dnevi postal član nadzornega sveta Telekoma Slovenije (vir), je od včeraj dalje celo predsednik nadzornega sveta te državne družbe. Na tej funkciji je zamenjal Barbaro Kürner Čad (ki sicer ostaja članica NS), in to po napetem koncu tedna, ko naj bi - zaradi Telekoma - mrzlično brneli telefoni in pregorevale telefonske linije. Naši viri sicer tudi napovedujejo, da naj bi po tem razpletu na vrhu nadzornega sveta prišlo še do večjih sprememb znotraj uprave (vir), pri čemer menda ni sploh ni izključeno, da bi Šabeder na koncu lahko postal celo novi predsednik Telekomove uprave, po scenariju znanega razpleta na Petrolu, kjer je Nada Drobne Popovič, takrat predsednica nadzornega sveta Petrola, po bliskoviti zamenjavi Tomaža Berločnika sama prevzela vodenje Petrolove uprave.

Sicer pa naj bi vzpon Aleša Šabedra na vrh Telekoma Slovenije jezno vrgel iz tira Marjana Šarca in Damirja Črnčeca, zaradi znanih odnosov znotraj padle Šarčeve vlade. Spomnimo:

Nove podrobnosti dogajanja na Gregorčičevi, "zmešani od oblasti". Ko Šarec reče ministru Šabedru: Jaz in Črncec sva eno. (vir: Požareport - 1. 2. 2019)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleš Šabeder

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Čez vikend mrzlično brneli telefoni, Šabeder prevzema Telekom. Vzpon, ki Šarca in Črnčeca jezno meče iz tira.