objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Čet, 18. jun 2020 ob 06:41

Odpri galerijo

Helena Cvikl (desno) in Jasmina Leskovar

Da Mariborčanka Helena Cvikl ne bo več generalna direktorica direktorata za turizem, smo na tem portalu razkrili že 4. junija (vir: "Ekskluzivno, zanesljivi viri: Kdo vse, od Aleša do Helene, zapušča Počivalška, a tokrat kot ministra, ne kot šefa SMC?!"), odmevalo pa je tudi na družabnih omrežjih.

Kljub temu pa pri časopisu Dnevnik, ko danes, točno dva tedna kasneje (!), objavljajo povsem isto novico, nonšalantno zapišejo, ne boste verjeli, da so to oni izvedeli - "neuradno" ...

Vir: Dnevnik, 18.6., avtor prepisane informacije pa je novinar Sebastjan Morozov. Vir: Dnevnik, 18. 6., avtor prepisane informacije je novinar Sebastjan Morozov.

... namesto da bi korektno in kot to - ne nazadnje - veleva tudi veljavni novinarski kodeks pri tem citirali prvi vir informacije, torej Požareport.

Plonkanje in kraja informacij večinskih medijev z našega portala se torej veselo nadaljuje, in ker gre pri Heleni Cvikl za zelo znano Mariborčanko, ne dvomimo, da bodo vse skupaj še danes ali jutri preplonkali tudi na mariborskem Večeru ...

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Jože Duhovnik :

27.06.2020 06:54

g. Ivo Ovi, prispodoba o sekanju kolen in rezanju glav je kar v vašem delovnem okolju povsem udomačena tehnologija. Nekemu Vašemu kolegu, ki si dovoli da misli s svojo glavo v dobro njegove delovne skupine poiščejo napako, ki je minorna (še huje vsi jo sistematično gojijo kot posebno vrlino), očitajo mu da ne dela prav. Npr. da na univerzi ne dela po študijskem programu, čeprav je prav univerza tista ustanova, kjer je študijski program v sedmih letih (kolikor se običajno menja) potrebno prej dopolnjevati. Potem pokličejo "eksekutorje" ljudi, ki so komaj zadostili redne in resne pogoje za izvolitev v naziv, imajo pa možnost plačila kosil. Ti ustanovijo komisijo. Komisija je sestavljena iz ljudi, ki stroko ne poznajo. Ta komisija oceni delo tega nesrečnika, mimo vseh akademskih pravil. Glavni šef dekan nato slovesno razglasi njegovo nesposobnost. IN eksekucija je končana! Taka eksekucija ni napisana nikoli zabeležena v črni kroniki. Da g. Ivo Ovi, ni napisana nikjer v črni kroniki, zato pa ni rečeno, da se tak besednjak ne sme uporabljati. In morda veste rezultat???? Znanstvenik je odšel na univerzo, ki je vsaj petkrat višje uvrščena ker ga rabijo, priskledniki hodijo na kosila v ljubljanske restavracije, novica ni objavljena v črni kroniki...... Pri tem pa še ni rečeno, da je sekanje kolen in rezanje glav v prispodobi neresnično in neprimerno za akademike. so samo zlomljene osebnosti akademikov, ki glasujejo o stvareh, ki jim osebnostno niso dorasli - sekanje kolen- in odhod znanstvenikov v tujino - rezanje glav.
Facebook
Twitter
Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu