objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Pon, 29. jun 2020 ob 07:06

Odpri galerijo

Vir: Pop TV in Mediana, 28. junij

Res je, če vam že slučajno ne lažejo z anketami, vas pa prav bizarno zavajajo z naslovi. Dokaz: poglejte 24ur! Na tej televiziji so sinoči objavili najnovejšo, junijsko anketo agencije Mediane, članek o tej anketi pa so na portalu 24ur.com naslovili takole: "Priljubljenost padla tako SDS kot LMŠ, pridobiva pa SD s Tanjo Fajon na čelu" (vir).

Tehnično sicer korektno, ker pa naslovi vedno poudarjajo bistvo objavljenih zapisov in ker ljudje - žal - večinoma itak berejo samo naslove, je povsem očitno, da gre za pri tem naslovu za eklatantno in namerno uredniško zavajanje bralcev portala. Kot avtorica članka je sicer navedena novinarka Suzana Perman. Zakaj? Poglejmo anketne podrobnosti:

- Anketa Mediane je ugotovila drastičen padec LMŠ, za 3,7-odstotne točke, ki je pristala za znano prelomnih 10 odstotkih

- SD se je resda dvignila za 1,7-odstotne točke, kar pa pomeni zgolj za 0,1-odstotne točke več od rasti Levice, pri čemer je SD pristala na četrtem mestu, Levica pa na tretjem

- Daleč največji skok navzgor po priljubljenosti pa so naredili pri SMC (za več kot 5x) in Desusu (za skoraj 100 odstotkov)

To pomeni, da bi se novinarsko profesionalno in novinarsko pošteno moral naslov tega članka na 24ur.com glasiti kvečjemu takole: "Hud padec LMŠ, SD - kljub Tanji Fajon - še vedno za Levico, močno pa pridobivata SMC in DeSUS"...

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Jože Duhovnik :

27.06.2020 06:54

g. Ivo Ovi, prispodoba o sekanju kolen in rezanju glav je kar v vašem delovnem okolju povsem udomačena tehnologija. Nekemu Vašemu kolegu, ki si dovoli da misli s svojo glavo v dobro njegove delovne skupine poiščejo napako, ki je minorna (še huje vsi jo sistematično gojijo kot posebno vrlino), očitajo mu da ne dela prav. Npr. da na univerzi ne dela po študijskem programu, čeprav je prav univerza tista ustanova, kjer je študijski program v sedmih letih (kolikor se običajno menja) potrebno prej dopolnjevati. Potem pokličejo "eksekutorje" ljudi, ki so komaj zadostili redne in resne pogoje za izvolitev v naziv, imajo pa možnost plačila kosil. Ti ustanovijo komisijo. Komisija je sestavljena iz ljudi, ki stroko ne poznajo. Ta komisija oceni delo tega nesrečnika, mimo vseh akademskih pravil. Glavni šef dekan nato slovesno razglasi njegovo nesposobnost. IN eksekucija je končana! Taka eksekucija ni napisana nikoli zabeležena v črni kroniki. Da g. Ivo Ovi, ni napisana nikjer v črni kroniki, zato pa ni rečeno, da se tak besednjak ne sme uporabljati. In morda veste rezultat???? Znanstvenik je odšel na univerzo, ki je vsaj petkrat višje uvrščena ker ga rabijo, priskledniki hodijo na kosila v ljubljanske restavracije, novica ni objavljena v črni kroniki...... Pri tem pa še ni rečeno, da je sekanje kolen in rezanje glav v prispodobi neresnično in neprimerno za akademike. so samo zlomljene osebnosti akademikov, ki glasujejo o stvareh, ki jim osebnostno niso dorasli - sekanje kolen- in odhod znanstvenikov v tujino - rezanje glav.
Facebook
Twitter
Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu