objavi na
pozareport.si

Torek, 21. Julij 2020 ob 06:40

Vladavina prava: Zakaj Jenullova ljudska skupščina ne potrebuje dovoljenj, vsi drugi, tudi Festival Ljubljana, pa?!
Požareport

Odpri galerijo

Jaša Jenull na petkovi ljudski skupščini v ljubljanskem Argentinskem parku (foto: Bobo)

Te dni - med finančnimi post covid-19 pogajanji v Bruslju - znova na veliko in dramatično poslušamo o vladavini prava. Toda udejanjanje vladavine prava ali pravne države ne pomeni politikantskega vpitja čez Madžarsko in Poljsko, ampak predvsem udejanjanje vladavine prava in pravne države - pri nas doma.

Lep primer so znani petkovi neprijavljeni in posledično protizakoniti protesti proti Janševi vladi. Dokler je šlo za "spontane proteste", v redu, še nekako gre, ustavna pravico do zborovanja in to, toda zdaj, ko so se minuli petek spontani protesti pod - očitno - vodstvom Jaše Jenulla prelevili v tako imenovano "ljudsko skupščino", ki naj bi poslej zasedala vsak petek, no, to pa niso več nobeni spontani protesti, ampak vnaprej zrežirani in pripravljeni javni dogodki, ki pa zahtevajo prijavo na upravni enoti, dovoljenja in vse to, kar pač nalaga obstoječa zakonodaja. Sicer so kakopak prepovedani!

Povedano drugače, če morajo obstoječe zakone, kar zadeva javne dogodke, upoštevati čisto vsi drugi, vključno s tako eminentnimi institucijami, kot je tradicionalni Festival Ljubljana, potem naj to velja tudi za Jenullove ljudske skupščine. To je namreč vladavina prava!

Torej, pravna država, hic Rhodus, hic salta!

Mimogrede, Jenullovi petkovi protesti, ki so se prejšnji petek prelevili v ljudsko skupščino, so se, kar zadeva število protestnikov, več kot prepolovili in se tudi zato s Trga republike umaknili na bistveno manjšo ljubljansko lokacijo - v Argentinski park.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jasa Jenull

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Vladavina prava: Zakaj Jenullova ljudska skupščina ne potrebuje dovoljenj, vsi drugi, tudi Festival Ljubljana, pa?!