objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Sre, 2. sep 2020 ob 21:41

Odpri galerijo

Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic (vir: Necenzurirano)

Spletni portal Necenzurirano, ki ga formalno izdaja družba Providentia medijske storitve, d. o. o., v večinski lasti javnosti popolnoma neznanega Nejca Rozmana (vir), ima bizaren poslovni model. Portal nima oglaševanja niti prodaje vsebin, torej klasičnih medijskih prihodkov, vendar denar od nekod vendarle prihaja, saj medij ni zastonj, čeprav se odgovorni urednik portala Primož Cirman očitno laže ali vsaj spreneveda, ko po ljubljanski novinarski sceni razlaga, da oni delajo zastonj, ker gre za javni interes boja proti fašizmu in Janezu Janši, živijo pa kakor od osebnih prihrankov.

Še bolj bizarno oziroma celo že smešno pa je dokumentirano dejstvo, da "raziskovalne zgodbe resnega novinarstva", kot se sami opisujejo na portalu, še pred objavo pošiljajo Odlazkovemu tabloidu Svet24, da jih lahko "ekskluzivno" objavijo tudi različni tabloidi v lasti tajkuna Martina Odlazka.

Namreč: portal Necenzurirano svoje članke objavlja zjutraj ob 5. uri in 55 minut. Minuli ponedeljek, na primer, so na Necenzurirano objavili članek o koncu stečaja Igorja Jurija Pogačarja ...

... No, popolnoma isti tekst, opremljen celo z enakimi fotografijami, se je še isti dan, v ponedeljek zjutraj, pojavil tudi na naslovnici tiskane izdaje tabloida Svet24, znotraj časopisa pa čez dve strani:

Ker se tabloid Svet24 na prodajnih mestih pojavi zgodaj zjutraj, ponekod celo pred 5. ali 6. uro, poleg tega se časopis tehnično pripravlja in tiska vsaj en dan prej, je popolnoma logično in jasno, da so Cirman in ekipa portala Necenzurirano svoj tekst o Igorju Juriju Pogačarju na Svet24 posredovali, še preden so ga objavili sami na svojem portalu. In takšnih primerov je ogromno, to se zgodi vsaj nekajkrat na teden, praviloma ob tako imenovanih največjih raziskovalnih zgodbah portala Necenzurirano. Nekaj ur kasneje se tekst iz tiskane različice časopisa pojavi tudi na spletni strani Sveta24, in zanimivo, v tiskani izdaji se članki s portala Necenzurirano ne podpisujejo, v spletni izdaji pa?!

Primož Cirman pa se ob tem spreneveda in laže še naprej. Novinarski srenji tako prostodušno razlaga, da Odlazkovi mediji zgolj "povzemajo" njihove članke. Kdor takšni neumnosti, da članek z nekega portala lahko povzamete že en dan prej, preden ga dotični portal sploh objavi, lahko verjame, naj pač verjame.

Toda poslovno-novinarski model medija, ki svoje avtorske članke še pred objavo na svojem mediju pošilja v objavo drugim medijem, in to tabloidom tipa Svet24, hkrati pa se reklamira kot resno novinarstvo, je popolnoma nelogičen in vsestransko bizaren. Poslovno in novinarsko ...

nalagam...
Sorodne vsebine
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu