objavi na
pozareport.si

Torek, 6. Oktober 2020 ob 07:00

Kje bo končala Aleksandra Pivec, bo imela SAP, v objemu Marjana Podobnika ali pa jo bomo pozabili?
Požareport

Odpri galerijo

Aleksandra Pivec (foto: Bobo)

Telegrafsko:

Aleksandra Pivec ta hip, skoraj 12 mesecev po našem razkritju afere Sript (23. oktober 2019 - tukaj), ni več "nič". Ni ministrica za kmetijstvo, ni podpredsednica Janševe vlade, ni več niti članica stranke DeSUS. Vse to se je tehnično zgodilo med včerajšnjo sejo državnega zbora, kjer je Pivčeva še pravočasno, približno tri ure pred glasovanjem o njeni razrešitvi, odstopila kot ministrica. Hkrati je svoje povedala o Marjanu Šarcu, LMŠ, Socialnih demokratih in Dejanu Židanu, pa o Alenki Bratušek in poslancih Desusa, ki so, mimogrede, včerajšnjo sejo raje kar fizično zapustili. Ker Pivčeva zapušča tudi DeSUS, na novembrskem kongresu seveda ne bo kandidirala za predsednico stranke, je pa napovedala, da ostaja v politiki.

Kje in kako, zaenkrat ostaja neznanka. Morda bo naredila S(tranko)AP, da bomo imeli poleg SAB še SAP, najverjetneje pa bo končala v objemu Marjana Podobnika in Slovenske ljudske stranke oziroma v njegovem volilnem projektu Povežimo Slovenijo. Lahko pa da jo bomo preprosto kar pozabili, glede na dejstvo, da naj bi se zdaj posvetila predvsem - družini, comebacki pa so, to že vemo, vedno blazno težki in zelo vprašljivi.

Novi minister Janševe vlade za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo medtem postaja njen dosedanji državni sekretar Jože Podgoršek.

Je pa Aleksandra Pivec skupaj s svojo sago ali telenovelo postala - hočeš nočeš - svojevrstni fenomen slovenske politične scene, zato daljši komentar njenega (tega zadnjega) leta nevarnega življenje še sledi ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Pivec

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Kje bo končala Aleksandra Pivec, bo imela SAP, v objemu Marjana Podobnika ali pa jo bomo pozabili?