objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Pet, 9. okt 2020 ob 06:00

Odpri galerijo

Vir: Pismo sindikata Glosa

Na tem portalu že dlje časa - kot praktično edini medij - spremljamo dramatična dogajanja znotraj javnega zavoda SNG Opera in balet Ljubljana, kjer na zadnji seji sveta prihaja do vrelišča in bo očitno zelo počilo. Ker (še) ni prišlo do odhoda - dokumentirano dokazano - spornega predsednika sveta Tomaža Rodeta (več na tej povezavi), je zato pred tremi dnevi protestno odstopil podpredsednik sveta Tadej Kenig ...

... napoveduje pa se celo stavka.

Ravnatelj Opere Staš Ravter se je zdaj sicer odločil iz "neznanih razlogov" ponoviti javni razpis za novega umetniškega vodjo baleta, kjer je skupaj z Rodetom po vsej sili želel postaviti Petra Đorćevskega, ki pa edini med prijavljenimi kandidati ni izpolnjeval zahtevanih formalnih pogojev?! Prav stanje baleta je ena od največjih sramot ljubljanske operne in baletne hiše.

Na sindikatu Glosa pa so medtem prepričani, da bi ministrstvo za kulturo moralo zamenjati ne samo Rodeta, ampak tudi ravnatelja Ravterja, saj naj ne bi bil dorasel vodenju te velike in kompleksne umetniške hiše.

Sedem strani dolgi "Poziv sindikata Glosa" si lahko v celoti preberete tukaj:

Glosa: SNG Opera in balet, Ljubljana, 2. 7. 2020.pdf

nalagam...
Sorodne vsebine
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu