objavi na
pozareport.si

Petek, 20. November 2020 ob 06:00

Zakaj portal Pod črto, ko preiskuje Odlazka, zamolči, da Odlazek prek operativca Kluna vodi tudi portal Necenzurirano?!
Požareport

Odpri galerijo

Vir: Pod črto

Preiskovalni spletni portal Pod črto je začel z objavo feljtona v treh delih o tajkunu Martinu Odlazku, lastniku skoraj neverjetne hobotnice, prek katere obvladuje okoli 60 medijev, enkrat pa je tudi že bil - Odlazek namreč - pravnomočno obsojen na zaporno kazen zaradi gospodarskega kriminala.

No, prvi del objavljene raziskave je sicer pokazal, da gre bolj za odkrivanje tople vode, saj objavljajo zgolj znane ter že večkrat objavljene podatke, dejstva in navedbe virov (tukaj), res pa je, da bo vse to tokrat, pohvalno, lepo pregledno zbrano na enem mestu.

Je pa hkrati zanimivo, da novinarji portala Pod črto že takoj, v prvem delu feljtona, zamolčijo eno zelo pomembno dejstvo, sicer dostopno tudi iz javnih virov. Da je eden od treh navedenih Odlazkovih operativcev - Igor Klun (spodaj) ...

Vir: Pod črto Vir: Pod črto

... med drugim tudi direktor podjetja Kokos Agency, d. o. o. (ki ga lastniško seveda obvladuje Odlazek prek podjetja Media24), in tako prek Kokosa praktično tudi šef trženja portala Necenzurirano (vir). Kar posledično pomeni, da Odlazek v svojem značilnem slogu - da ga formalno kakor nikoli ni zraven, prek Igorja Kluna in financ upravlja tudi portal Necenzurirano, ki ga sicer uredniško uradno vodi novinar Primož Cirman.

No, zakaj to na portalu Pod črto zamolčijo, če že pišejo o tem, in je torej nemogoče, da bi nekaj takšnega spregledali, pa je že drugo vprašanje ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
primož cirman

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Zakaj portal Pod črto, ko preiskuje Odlazka, zamolči, da Odlazek prek operativca Kluna vodi tudi portal Necenzurirano?!