objavi na
pozareport.si

forum

#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Pon, 4. jan 2021 ob 06:00

Odpri galerijo

Dokončno poročilo!

Lokalni viri s Ptuja:

- To je dokončno poročilo nadzornega odbora Mestne občine Ptuj o izvedbi nadzora: Pregled poslovanja javnega zavoda Mestno gledališče Ptuj, ki ga - že drugi mandat (vir) - vodi direktor Peter Srpčič.

- Ugotovitve tega poročila bi bile v normalnih razmerah dovolj za njegovo krivdno razrešitev, na Ptuju pa se govori, da je Srpčič osebno povezan z nekaterimi vplivnimi lokalnimi politiki (predvsem se omenja nekdanjega ptujskega župana Štefana Čelana - menda naj bi Srpčič eno njegovo ožjo sorodnico pripravljal na sprejemne izpite za AGRFT), zato se lahko zgodi, da se tudi po obravnavi tega poročila na januarski seji mestnega sveta (predvidoma 25. 1.) ne bo zgodilo prav nič, kar je seveda "dizaster".

- Peter Srpčič je naš ptujski teater med svojim direktorovanjem spremenil v slab kulturni dom, kjer se izvaja cenen komercialni program, kar - ne nazadnje - potrjuje tudi mnenje, ki ga je v zadnjo odločbo o financiranju programa zavoda za leto 2020 zapisalo ministrstvo za kulturo.

- Posluje pa direktor Srpčič, kot je razvidno iz poročila, kar po domače. Zlasti zanimiv je del o večletni finančni izgubi javnega zavoda (konstantno negativno poslovanje) in oddajanju gledališke kavarne, kar je zrelo tudi za policijsko preiskavo.

- Naša ptujska županja Nuška Gajšek, ki jo sicer iritira Srpčičeva naveza s Čelanom, pa cinca, kaj bi ...

- Že davno bi moral reagirati tudi svet zavoda MGP, ki ga vodi amaterska gledališka pedagoginja Branka Bezeljak (Socialni demokrati, enako kot županja Gajškova), ki pa je tudi sama interesno vezana na ptujsko gledališče.

- Da bi bila zadeva še bolj bizarna: Peter Srpčič misli, da bi moral biti on celo direktor ljubljanske Drame, ker da je to njegovo poslanstvo, to pa razlaga vsakomur, ki ga je pripravljen poslušati ....

Celotno poročilo nadzornega odbora si lahko preberete tukaj:

Poročilo nadzornega odbora Mestne občine Ptuj o Mestnem gledališču.pdf

nalagam...
Sorodne vsebine
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
7dnivtednu