objavi na
pozareport.si

Torek, 5. Januar 2021 ob 06:00

Petra Srpčiča, zgubaškega direktorja teatra, na Ptuju brani le še en politik - Štefan Čelan, menda zaradi hčerke
Požareport

Odpri galerijo

Peter Srpčič in Štefan Čelan

Po naši včerajšnji objavi celotnega poročila Mestne občine Ptuj o spornem poslovanju Mestnega gledališča Ptuj (MGP) oziroma direktorja MGP Petra Srpčiča (več na tej povezavi) se je slednjemu, vsaj na facebooku, res utrgalo. A so nas dobro obveščeni potem opozorili, da on tak pač je, da so ti njegovi primitivni izpadi že dlje časa znani in da jih uporablja povsem nekontrolirano. Sicer pa boljši poznavalci te scene pravijo, da naj bi Peter Srpčič pred leti imel precejšnje težave z uživanjem bolj trdih substanc, zato je čisto možno, da v tem času spet kaj jemlje ...?!

Zdaj pa še toliko bolj, ker mu, kot kaže, resno grozi zamenjava oziroma odstavitev, ki naj bi se zgodila še ta mesec, po seji mestnega sveta, predvidoma 25. januarja. Županja Nuška Gajšek sicer še cinca, toda od vodilnih ptujskih politikov Petra Srpčiča ščiti le še nekdanji ptujski župan Štefan Čelan, in to menda zato, ker naj bi Srpčič njegovo hčerko (Čelanovo) pripravljal na izpite na ljubljanski AGRFT, hkrati pa se Čelan menda boji, da bi se - po padcu Srpčiča - začeli mestni svetniki spraševati, kaj zdaj točno počne famozni ptujski javni zavod Bistra in kaj tam zdaj točno počne aktualni direktor Bistre - Čelan.

Toda naši viri pravijo, da je Petra Srpčiča zaradi njegovega poslovanja preprosto treba zamenjati (pri čemer ga hudo bremenijo vsaj tri ugotovitve prej omenjenega poročila):

- Večletno poslovanje z izgubo, pri čemer si Srpčič ne da dopovedati, da je to treba sanirati in spremeniti način poslovanja.

- Kakor "pozabil" je pobirati najemnino za gledališko kavarno, ki so jo oddali v najem ...

- ... Ni pa pozabil sporno izplačevati dodatkov za delo?!

... Kar poslušajte razpravo na novembrski seji mestnega sveta, ko je tekla debata o tem (tukaj - zadnjih 20 minut, med razpravo pa lahko tudi vidite, slišite, kako ga, sicer prikrito, rešuje Čelan). Ko ena od ptujskih mestnih svetnic direktno pove, da bi ga vsak zasebnik - če bi Srpčič delal pri njem tako, kot vodi javni zavod MGP - že zdavnaj vrgel na cesto ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Štefan Čelan

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Petra Srpčiča, zgubaškega direktorja teatra, na Ptuju brani le še en politik - Štefan Čelan, menda zaradi hčerke